Kulak Ağrısına Neden Olabilecek Hastalıklar

Genellikle kulağın bir bölgesinde veya kulakta kendisi ile ilgili sorunlardan kaynaklanır. Aşağıda, kulak ağrısına neden olabilecek hastalıklar yer almaktadır:

Orta kulak enfeksiyonu: Orta kulak enfeksiyonu, kulak zarının arkasındaki orta kulak bölgesinde meydana gelen bir enfeksiyondur. Bu enfeksiyon, ağrı, ateş, işitme kaybı ve denge sorunları gibi semptomlara neden olabilir.

Dış kulak enfeksiyonu: Dış kulak enfeksiyonu, kulak kepçesi ve kulak kanalındaki cildin enfeksiyonudur. Bu enfeksiyon, ağrı, kulakta kaşıntı ve tahriş gibi semptomlara neden olabilir.

Kulakta su birikmesi: Kulakta su birikmesi, kulak kanalında sıvı birikmesine neden olabilir ve ağrıya neden olabilir.

Kulak tıkanıklığı: Kulak tıkanıklığı, kulak kanalındaki bir engelleme veya kulak zarının hasar görmesi nedeniyle oluşabilir. Bu durum ağrı, işitme kaybı ve denge sorunlarına neden olabilir. Kulak tıkanıklığı da kulak ağrısına neden olabilecek hastalıklar arasındadır.

Temporomandibular eklem bozukluğu (TME): TME, çene hareketlerini kontrol eden temporomandibular eklemdeki bir bozukluktur. Bu durum, kulak ağrısı, çene ağrısı ve baş ağrısı gibi semptomlara neden olabilir.

Kulakta kükürt birikmesi: Kulakta kükürt birikmesi, kulak kanalının tıkanmasına neden olabilir ve kulak ağrısına neden olabilecek hastalıklar arasında yer almaktadır. kulak ağrısına sebep olabilecek hastalıklar

Kulak Ağrısı Ne Zaman Tehlikelidir

Bazı durumlarda  ciddi bir sağlık sorununun belirtisi olabilir. Aşağıdaki durumlarda  tehlikeli olabilir.

Şiddetli ağrı: Şiddetli ise ve kontrol altına alınamıyorsa, acil tıbbi yardım gerekebilir.

Yüksek ateş: Kulak ağrısı ateşe neden olduysa, bu ciddi bir enfeksiyonun belirtisi olabilir.

İşitme kaybı: İşitme kaybıyla birlikteyse, bu bir kulak enfeksiyonunun veya orta kulakta sıvı birikmesinin bir belirtisi olabilir.

Baş dönmesi: Baş dönmesi, denge kaybı veya kulak çınlaması ile birlikteyse, bu iç kulakta bir sorunun belirtisi olabilir.

kulak ağrısına sebep olabilecek hastalıklarYüz felci: Bu bir sinir hasarının veya tümörün belirtisi olabilir.

Baş ağrısı: Şiddetli baş ağrısı, çene ağrısı veya göz ağrısı ile birlikteyse, bu temporal arterit adı verilen bir arter iltihabının belirtisi olabilir.

Yukarıdaki maddeler kulak ağrısına neden olabilecek hastalıklar a bazı örneklerdir. Kulak ağrısı veya diğer kulak sorunları yaşayan kişilerin, bir kulak burun boğaz uzmanına danışmaları önerilir.

 

BENZER HABERLER

Endokardit Nedir?

spot_img

DİĞER HABERLER