Astigmat Hastalığı Nedir?

Gözün kornea veya merceklerindeki düzensiz eğrilmeler nedeniyle oluşan bir hastalıktır Astigmat hastalığı, düz çizgilerin eğri veya konik görünmesine neden olabilir ve uzak veya yakın görme problemlerine yol açabilir.

Astigmat Hastalığı Belirtileri Nelerdir?

Nesnelerin net olmayan veya bozuk bir şekilde görünmesine neden olabilir. Uzun süre bilgisayar ekranına veya yakın işlere odaklanma sonucu gözlerde yorgunluk hissi yaratabilir. Odaklanma güçlüğü yaşayan kişiler, baş ağrısı veya göz ağrısı hissi yaşayabilirler. Işığa karşı hassas olabilirler, özellikle gece sürüşlerinde veya parlak ışık kaynaklarına maruz kaldıklarında.

Bazen göz kapakçığı kaslarının istemsiz kasılmasına yol açabilir. Belirtileri kişiden kişiye farklılık gösterebilir ve belirtiler hafif veya şiddetli olabilir. Eğer belirtiler yaşanıyorsa veya göz sağlığından şüpheleniliyorsa, bir uzman doktoruna danışmak önemlidir. Muayene sonucunda doğru teşhis konulabilir ve uygun tedavi yöntemleri önerilebilir.

Astigmat Hastalığı Kalıcı Bir Hastalık Mı?

Astigmat Hatalığı NedirKalıcı bir durumdur, ancak tedavi edilebilir ve düzeltilmesi mümkündür.  Refraktif cerrahi, özellikle LASIK veya PRK gibi yöntemler, sorunu düzeltmek için kalıcı bir çözüm sunabilir. Ancak bu tür cerrahi işlemler, uygun adaylar için uygun koşullarda gerçekleştirilmelidir ve doktor tavsiyesi ile yapılmalıdır.

Astigmat hastalığı tedavi edilebilir ve görüşünüzü düzeltebilir, ancak tedavi yöntemleri kişinin özel durumuna ve tercihlerine bağlı olarak farklılık gösterebilir.

Tedavi Sürecinde Neler Yapılmalıdır?

Muayene, için öncelikle bir göz doktoruna veya optometriste muayene olmalısınız. Doktor, astigmat olup olmadığınızı değerlendirecek ve sizin özel ihtiyaçlarına göre tedavi planı oluşturacaktır. Optik düzeltmeler, düzensiz eğrilmeleri düzelterek net görüş sağlar. Gözlük veya kontakt lensi reçete edilen şekilde düzenli olarak kullanmalısınız.

Astigmat hastalığı kalıcı bir şekilde düzeltilmesi isteniyorsa, refraktif cerrahi bir seçenek olabilir. LASIK, PRK veya LASEK gibi cerrahi işlemler, korneanın düzensiz eğrilmelerini düzeltebilir. Sağlığınızı korumak için özen göstermelisiniz. Gözlerinizi korumak için güneş gözlüğü kullanmak, sigara içmemek ve sağlıklı bir yaşam tarzını sürdürmek önemlidir.

Astigmat Hastalığı Ameliyatı

Astigmat Hastalığı NedirGözdeki düzensiz korneal eğrilmeleri düzeltmek için yapılan bir cerrahi işlemdir. LASIK, hastalığın düzeltilmesi için yaygın olarak kullanılan bir refraktif cerrahi yöntemdir. Ameliyat sırasında, korneanın üst tabakası olan epitel çıkarılır ve bir lazer, korneayı yeniden şekillendirmek için kullanılır. İşlem, odaklama yeteneğini iyileştirir. PRK, LASIK ile benzer bir şekilde çalışır, ancak epitel tabakası kaldırılmadan önce lazer kullanılır. PRK ameliyatından sonra iyileşme süreci biraz daha uzun olabilir, ancak LASIK ile benzer sonuçlar sağlayabilir. LASEK, LASIK ve PRK’nın özelliklerini birleştiren bir yöntemdir.

Ameliyat sırasında epitel tabakası gevşetilir ve daha sonra geri kapatılır. Göz içi lenslerin değiştirilmesi veya eklenmesi ile astigmat düzeltilir. Katarakt cerrahisi veya refraktif lens değişimi operasyonları sırasında kullanılabilir. Astigmat hastalığı ameliyatı, bir kişinin özel göz koşullarına ve ameliyat öncesi muayene sonuçlarına bağlı olarak belirlenir. Ameliyatın başarılı olup olmayacağını ve hangi yöntemin en uygun olduğunu belirlemek için bir cerrah tarafından detaylı bir göz muayenesi yapılmalıdır.

BENZER HABERLER
spot_img

DİĞER HABERLER